1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Web Hosting
  4. Cum adaug un domeniu la Hosting?

Cum adaug un domeniu la Hosting?

Cum funcționează un site web

Ca paginile și script-urile unui site web să ruleze este necesar ca domeniu să fie activ și să fie configurat corect zona DNS și serviciul WEB. Odată configurate toate schimbările pe site au loc imediate și nu necesită altă configurare sau modificare a setărilor. Pentru a conecta un website nou la hosting aveți de urmat următorii pași.

Configurare DNS

Pentru funcționarea corectă a site-ului este necesar ca numele de domeniu care va fi utilizat să fie configurat cu DNS serverele iHost. Pentru a efectua modificările este necesar să vă autentificați în panoul de control sau zona de clienți și să indicați în compartimentul NS Servere următoarele date

ns.ihostmd.com

ns.ihostmd.net

După salvarea modificărilor, poate dura până la 48 de ore aplicarea și propagarea modificărilor NS în toată zona Internet și pe serverele DNS.

Serverele NS sunt pentru primul și al doilea câmp în panoul de control. În caz că este prezent câmpul trei și patru, ștergeți informația și lăsați câmpurile fără conținut. Încă odată verificați și salvați modificările efectuate.

Indisponibilitate parțială posibilă

După modificarea datelor NS, site-ul poate fi indisponibil dacă noile servere DNS nu au fost configurate. Pentru a elimina această problemă, asigurați-vă că numele de domeniu precum și site-ul web a fost configurat și este activ.

Configurare Web Hosting

Pentru a configura noul website, este nevoie ca domeniu să fie adăugat mai întâi în panoul de control. Adăugarea unui domeniu în panoul de control DirectAdmin este foarte simplă și se face în câteva secunde.

Faceți Click pe Domain Setup

Vă autentificați în DirectAdmin și faceți click pe Domain Setup, este prima opțiune din meniul de navigare.

Crearea contului nou pentru domeniu și web hosting

Indicați numele de domeniu care urmează să fie adăugat la Web Hosting. Alegeți banda și spațiu alocat dacă este necesar. În caz că nu este indicată banda sau spațiu pentru website, noul website va partaja spațiu și traficul cu toate site-urile din contul de găzduire. Bifați opțiunile de acces la PHP, SSL și CGI dacă este nevoie. Recomandăm ca toate opțiunile să fie bifate în mod implicit.

După ce faceți click pe butonul CREATE, noul website este disponibil deja pe serverul de găzduire, iar modificările DNS se vor efectua automat încât site-ul să fie activ imediat după ce modificările serverelor NS din primul pas vor fi aplicate global.

Suport și Asistență 24/7/365

În cazul în care întâmpinați dificultăți la adăugarea sau configurarea noului domeniu. Puteți solicita asistență și suport tehnic de la inginerii iHost. Pentru a crea o solicitare autentificați-vă în ZONA CLIENȚI și creați un tichet.

Updated on 19/09/2020

Was this article helpful?

Related Articles