1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Web Hosting
  4. PHP
  5. Depanare Erori și Fișiere de Jurnal
  1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Web Hosting
  4. Depanare Erori și Fișiere de Jurnal

Depanare Erori și Fișiere de Jurnal

În unele cazuri scripturile sau aplicațiile care rulează prin interfața WEB pot genera mesaje de eroare sau în general pot deveni inaccesibile, în aceste cazuri urmați instrucțiunile de mai jos pentru a depana sau a remedia aceste probleme.

Posibile motive și soluții

Versiune incompatibilă PHP

Pe serverele de găzduire WEB rulează mai multe versiuni PHP pentru o compatibilitate mai mare cu unele scripturi și aplicații mai vechi. În mod implicit conturile de găzduire au activată versiunea 7.3. Dacă scriptul sau aplicația necesită o versiune mai veche sau nu este compatibilă cu versiunea 7.3 atunci cel mai probabil va fi generat un mesaj de eroare cu codul 500. În acest caz consultați cerințele software ale aplicației și modificați versiunea de PHP. Urmați instrucțiunile pentru a afla cum puteți modifica versiunea PHP.

Versiuni Alternative PHP
Toate serverele de web hosting suportă implicit mai multe versiuni PHP care pot rula concomitent în același cont, domeniu, mapă sau chiar per fișier. (?)

Eroare de sintaxă

În cazurile când există o eroare de sintaxă sau altă eroare care necesită depanare mai detailată, cea mai rapidă soluție este să consultați jurnalul de erori ale serverului WEB. Pentru a citi jurnalul de erori (error.log) este nevoie să vă autentificați în panoul de control DirectAdmin, aflați aici cum și de unde găsiți acces la panoul de control.

După autentificare alegeți opțiunea Site Summary / Statistics / Logs. Aveți posibilitate să verificați și să vizualizați toate jurnalele generate de serverul WEB. Alegeți jurnalul de care aveți nevoie pentru a vizualiza înregistrările.

Permisiuni greșite de acces sau scriere

În unele cazuri scripturile pot solicita permisiuni speciale de scriere sau citire pentru unele fișiere sau directorii. Per general aceste cazuri sunt excepții de la practicile bune. Toate conturile de Găzduire WEB rulează în regim izolat și toate procesele sunt executate folosind privilegiile utilizatorului (suEXEC), din acest motiv utilizatorul mereu va avea acces de citire și scriere la toate fișierele din directoriul de bază. În alte cazuri dacă este necesar să setați permisiuni speciale și acces o puteți face prin File Manager sau prin orice client FTP. File Manager este disponibil din panoul DirectAdmin.

Evitați Permisiuni Globale
Recomandăm să evitați permisiuni globale de acces cum sunt 777. Acest tip de acces trebuie setat doar în cazurile când scriptul sau aplicația solicită explicit acest lucru. Permisiunile incorect pot duce la spargerea contului sau acces neautorizat la fișiere în cazul în care scriptul este vulnerabil.

Asistență și Suport Tehnic
În cazurile când nu puteți depana problema prin instrumentele și mijloacele oferite, puteți mereu contacta inginerii suport tehnic pentru mai multă informație și asistență.

Updated on 08/10/2020

Was this article helpful?

Related Articles