1. Home
 2. Knowledge Base
 3. Web Hosting
 4. Cum deblochez o IP adresă?

Cum deblochez o IP adresă?

Ce este o IP adresă

Adresa IP este identificatorul fiecărui utilizator care accesează o pagină web sau o conexiune prin intermediul protocolului TCP/IP. Fiecare adresă IP este unică, dar mai multe persoane pot accesa rețeaua Internet de sub o IP adresă, cel mai des în cazurile când mai multe calculatoare sau dispozitive accesează rețeaua Internet prin același router sau conexiune WiFi. IP adresele sunt proprietatea IANA și sunt oferite spre utilizare operatorilor de servicii Internet și Conexe.

De ce sunt blocate adresele IP?

Serverele de Găzduire iHost rulează cu mai multe setări și politici de securitate predefinite pentru a detecta și a bloca accesul parțial sau complet la resurse în cazurile:

 • Introducerea multiplă greșită a parolelor și datelor de acces
 • Accesarea prin tehnologii și protocoale vechi a serviciilor
 • Accesarea serviciilor peste limita de conexiuni per utilizator/IP
 • Accesarea serviciilor sau porturilor private
 • Tentative de mascare sau anonimizare a conexiunilor
 • Atacuri sau încercări de suprasolicitare a rețelelor

De asemenea blocarea poate surveni și din alte motive care nu sunt descrise mai sus, dar fac parte din politica de securitate iHost.

Cum pot debloca o adresă IP?

Pentru a debloca o adresă IP este necesar să urmați câteva instrucțiuni foarte simple. Procesul automatizat de deblocare a adreselor IP este disponibil doar pentru serviciile Web Hosting și WordPress Hosting.

 1. Accesați panoul de control. Datele sunt disponibile pe my.ihost.md
 2. Alegeți serviciul de găzduire pentru care doriți să faceți modificările.
 3. Faceți click IP Unban Center din secțiunea Acțiuni.

Următorul pas va vizualiza lista de servicii și acțiunile care le puteți efectua. Faceți click pe pictograma cu lacăt pentru a debloca IP adresa solicitată. În mod implicit câmpul va fi auto-completat cu adresa IP de pe care accesați panoul de control. Dacă doriți deblocarea unei alte adresa IP, atunci introduceți IP adresa în format CIDR și faceți click pe butonul Unban. Deblocarea se va efectua în câteva secunde de la cerere.

Temporizare

Sistemul permite deblocarea IP adreselor odată la 600 secunde, pentru a preveni tentativele de abuz și afectarea serviciilor de Găzduire WEB.

Limită de deblocare

O adresă IP poate fi deblocată de cel mult 3 ori într-o perioadă de 48 de ore. În cazul în care va surveni blocarea după 3 deblocări, deblocarea va fi posibil prin o notificare către Suportul Tehnic după ce va fi eliminat complet motivul blocării.

Updated on 19/09/2020

Was this article helpful?

Related Articles