1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Web Hosting
  4. Cum dezactivați Server Cache pentru un website

Cum dezactivați Server Cache pentru un website

Ce este Server Cache?

Serverele noastre super-rapide de găzduire folosesc serverul web LiteSpeed Enterprise pe serverul web alternativ Apache. LiteSpeed oferă o performanță de câteva sute de ori mai mari decât alter alternative, precum și funcționalitate Cache. Opțiunea Server Cache permite ca calculele și cererile efectuate de către utilizatori să fie salvate în Memorie, acest fapt permite ca paginile să se deschidă mult mai rapid și script-urile să acceseze direct memoria serverul. Opțiunea Server Cache oferă până la 400% surplus de performanță decât alte soluții de găzduire și servere web.

Unii utilizatori pot dori să dezactiveze această opțiune pentru a utiliza o altă metodă de Cache sau pentru a opri complet funcționalitatea Server Cache.

Cum dezactivez Server Cache?

Pentru a dezactiva Server Cache, trebuie să adăugați o porțiune de cod la fișierul .htaccess. Ar trebui să găsiți acest lucru în directorul rădăcină public_html al site-ului web.

Iată pașii de urmat

  • Conectați-vă la contul DirectAdmin sau conectați-vă la serverul web prin FTP
  • Navigați la File Manager și localizați mapa public_html
  • Găsiți fișierul .htaccess în rădăcina site-ului web
  • Adăugați codul de mai jos în fișierul .htaccess, preferabil la începutul fișierului
  • Salvați fișierul
RewriteEngine On
RewriteRule .* - [E=Cache-Control:no-cache] 

În cazul în care nu aveți un fișier .htacces, va fi nevoie să-l creați la fel din File Manager. O puteți face făcând click pe Create File din partea stângă jos.

Recomandări finale

În câteva minute de la salvarea setărilor în fișierul .htaccess tot conținutul Cache precum și Server Cache va fi dezactivat pentru site-ul web. În cazul când acest lucru nu se întâmplă poate fi nevoie să restartați navigatorul Internet sau să ștergeți istoricul de navigare.

Activarea Server Cache

Pentru reactivarea opțiunii Server Cache este necesar să ștergeți codul inserat în .htaccess și să așteptați câteva minute până când serverul web va aplica modificările. Recomandăm activarea opțiunii Server Cache în cazul când nu se mai fac modificări pe site, pentru a beneficia de performanță maximă a găzduirii web.

Updated on 19/09/2020

Was this article helpful?

Related Articles