1. Home
 2. Knowledge Base
 3. Domenii WEB
 4. iHost DNS Hosting & Management

iHost DNS Hosting & Management

iHost oferă găzduire DNS gratuită pentru domeniile clienților. Serverele DNS se află într-o rețea AnyCAST și asigură o rezoluție rapidă a cererilor DNS. Pentru a utiliza serverele DNS de la iHost, trebuie să setați domeniul către serverele de nume DNS enumerate mai jos. Ulterior, va trebui să adăugați domeniul în Panoul de Control DNS.

Nameservere

ns.ihostmd.com

ns.ihostmd.net

Tipuri de înregistrări acceptate

Următoarele tipuri de înregistrare DNS sunt acceptate de serverele DNS iHost:

 • A
 • AAAA
 • CAA
 • CNAME
 • MX
 • NS
 • SRV
 • TXT
 • DS

Înainte de a utiliza înregistrări NS personalizate, consultați secțiunea „Limitări” Și verificați disponibilitatea serviciului pentru zona ccTLD.

Limitări și restricții

Următoarele limitări și restricții se aplică pentru serverele iHost DNS:

 • No PTR: iHost DNS nu acceptă adăugarea de zone arpa, astfel nu este permisă crearea de înregistrări PTR. Înregistrările PTR pot fi setate doar pentru IP adresele dedicate care sunt oferite în cadrul unui serviciu activ.
 • TTL minim: Nu este posibil să adăugați o înregistrare DNS cu un TTL mai mic de 120 de secunde.
 • Servere Virtuale: În timp ce vă puteți crea propriile nameservers virtuale, nu există nicio garanție că adresele IP pentru ns.ihostmd.com și ns.ihostmd.net nu se vor schimba în viitor.

Activarea DNSSEC

iHost vă permite să activați DNSSEC pentru orice domeniu activ din cont. Pentru a face acest lucru, pur și simplu navigați la numele de domeniu din panoul de control DNS și activați opțiunea DNSSEC.

Va trebui să furnizați registratorului domeniului înregistrările DS listate în pagina DNSSEC pentru a finaliza configurarea DNSSEC. Aceste înregistrări sunt unice pentru fiecare domeniu și nu pot fi recuperate în cazul în care dezactivați DNSSEC.

După ce înregistrările DS au fost setate cu registratorul domeniului, puteți verifica configurarea DNSSEC cu un instrument precum DNSViz.

Adăugarea înregistrărilor SRV

Procesul de configurare a înregistrărilor SRV este predispus la erori umane. iHost simplifică procesul permițându-vă să introduceți majoritatea parametrilor necesari într-o singură secțiune. Când faceți clic pe „Adăugați înregistrare nouă”, se va deschide o interfață din care selectați „Tip de înregistrare”. După selectarea „SRV”, introduceți numele de înregistrare (exemplu: _sip._udp). În secțiunea următoare, veți adăuga înregistrarea după cum urmează: weight port target. Valoarea priority are propriul câmp.

Actualizare și DNS Cache

Actualizarea datelor în DNS poate dura până la 72 de ore în dependență de tipul de DNS serverele care le utilizați. Pentru a minimiza propagarea schimbărilor recomandăm utilizarea următoarelor servere DNS ca resolver:
1.1.1.1
8.8.8.8
9.9.9.9
64.6.64.6

Indisponibilitate parțială posibilă

După modificarea datelor NS, site-ul poate fi indisponibil dacă noile servere DNS nu au fost configurate. Pentru a elimina această problemă, asigurați-vă că numele de domeniu precum și site-ul web a fost configurat și este activ.

Updated on 19/09/2020

Was this article helpful?

Related Articles