1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Domenii WEB
  4. Modificare servere NS pentru domeniu

Modificare servere NS pentru domeniu

Sistemul de nume de domeniu (DNS) este agenda telefonică a Internetului. Oamenii accesează informații online prin nume de domenii, cum ar fi nytimes.com sau espn.com. Browserele web interacționează prin adrese IP (Internet Protocol). DNS traduce numele de domenii în adrese IP, astfel încât browserele să poată încărca resurse de Internet.

Fiecare dispozitiv conectat la Internet are o adresă IP unică pe care alte dispozitive o folosesc pentru a găsi serverul gazdă. Serverele DNS elimină necesitatea ca oamenii să memoreze adrese IP precum 192.168.1.1 (în IPv4) sau adrese IP alfanumerice mai noi mai complexe precum 2400: cb00: 2048: 1 :: c629: d7a2 (în IPv6).

Ce este Name Server?

Un utilizator introduce „example.com” într-un browser web, iar interogarea se deplasează pe Internet și este primită de un rezolvator recursiv DNS. Când căutăm example.com, solicitarea noastră este îndreptată spre TLD .com, care stochează informațiile pentru domeniile sale. La rândul său domeniul example.com are 2 sau mai multe Name Servere, care indică spre care adresă IP trebuie să conecteze browserul web pentru a afișa pagina web sau a face conexiunea.

iHost utilizează implicit două servere de tip NS pentru domeniile noi înregistrate și cele conectate la Web Hosting sau Enterprise Email.

Servere NS implicite pentru serviciile iHost

ns.ihostmd.com
ns.ihostmd.net

Schimbare servere NS

Pentru a schimba serverul NS pentru un domeniu înregistrat la iHost urmați instrucțiunile oferite mai jos.

  1. Accesați Zona Clienți pe my.ihost.md
  2. Din panoul general sau din meniu alegeți Domenii
  3. Pentru domeniul care doriți să-l configurați alegeți din meniu Nameservere

În pagina următoare alegeți opțiunea Nameservere proprii și introduceți noile servere NS. Puteți introduce până la 5 servere. Sunt acceptate doar servere NS înregistrate.

Verificați datele și salvați modificările. Odată salvate modificările urmează să fie propagate în toată rețeaua Internet pe toate serverele DNS. Acest proces poate dura până la 72 de ore în dependență de zona TLD și serverele DNS utilizate.

Dacă doriți să reveniți la setările anterioare, alegeți opțiunea Nameservere implicite.

Posibilă indisponibilitate și erori de acces

Orice modificare de NS server presupune că paginile web, poșta electronică sau alte servicii care sunt conectate cu domeniul web pot deveni parțial sau total indisponibile. Motiv din care recomandăm să faceți aceste modificări cu maximă atenție și să țineți cont de perioada de până la 72 de ore ca modificările să fie propagate pe toate serverele DNS.

Updated on 02/09/2021

Was this article helpful?

Related Articles