1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Web Hosting
  4. Setare MX pentru server poștal extern

Setare MX pentru server poștal extern

Înregistrări MX

Modificările efectuate vor schimba zona MX pentru domeniu selectat. Vă rugăm să vă asigurați că serverul sau serviciul pentru care faceți modificările este deja configurat și acceptă corespondență electronică, în caz contrar riscați să pierdeți scrisori în perioada cât serviciul va fi inactiv.

Modificări în Panoul de Control

Pentru a efectua modificările urmați instrucțiunile oferite mai jos.

  1. Accesați panoul de control. Datele sunt disponibile pe my.ihost.md
  2. Alegeți domeniu pentru care doriți să faceți modificările din lista de domenii.
  3. Accesați opțiunea MX Records din meniul principal.
MX Records

Alegeți unul din serviciile predefinite din câmpul MX Template. În cazul în care nu regăsiți serviciul în listă, aveți posibilitatea să adăugați manual înregistrările prin butonul ADD RECORD. În cazul când adăugați manual înregistrările MX, verificați corectitudinea datelor inserate. Inserarea datelor greșite poate duce la erori în recepționarea poștei electronice și autentificării ulterioare.

MX Template

După ce ați selectat șablonul dorit din lista MX Template, scoateți bifa la opțiunea indicată mai sus în imagine : Use this server to handle my e-mails.

În cazul configurării poștei electronice să folosească Google Suite în imaginea de mai jos aveți un exemplu cum trebuie să arate rezultatul final.

Google Suite MX

După salvarea modificărilor, poate dura până la 48 de ore aplicarea și propagarea modificărilor NS în toată zona Internet și pe serverele DNS.

În cazul în care utilizați servere externe pentru gestionarea poștei electronice, expedierea și recepționarea mesajelor de pe serverul de hosting nu va fi posibilă

Informație și legături utile

Updated on 19/09/2020

Was this article helpful?

Related Articles